Закупівля НАЦІОНАЛЬНИЙ КЛАСИФІКАТОР УКРАЇНИ Єдиний закупівельний словник ДК 021:2015: 90430000-0 Послуги з відведення стічних вод (послуги з централізованого водовідведення)

Переговорна процедура, скорочена.

Підстава: Відсутність конкуренції з технічних причин

Обгрунтування:

Застосування переговорної процедури закупівлі з посиланням на експертні, нормативні, технічні та інші документи, що підтверджують наявність умов застосування переговорної процедури закупівлі: Відповідно до абз.4 п.2 ч.2 ст.40 Закону України «Про публічні закупівлі» (далі – Закон) Замовник має право як виняток застосувати скорочену переговорну процедуру закупівлі у випадку відсутності конкуренції з технічних причин, так як на відповідному ринку відсутня конкуренція. Внаслідок чого договір про закупівлю може бути укладено лише з одним постачальником, за відсутності при цьому альтернативи. Підприємства, що надають послуги з централізованого водопостачання та централізованого водовідведення є суб’єктами природних монополій та займають монопольне (домінуюче) становище на певній території. Відповідно до ст. 5 Закону України «Про природні монополії» та Розпорядження Антимонопольного комітету України від 28.11.2012 № 874-р, зведений порядок суб’єктів природних монополій розміщується щомісяця на офіційному веб-сайті Антимонопольного комітету України . Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (далі по тексту – НКРЕКП) відповідно до Закону України «Про природні монополії» та Положення про Національну комісію, здійснює державне регулювання у сфері енергетики та комунальних послуг і формує та веде реєстр суб’єктів природних монополій у сферах теплопостачання, централізованого водопостачання та централізованого водовідведення, діяльність яких нею регулюється. Станом на 04.02.22р. на території Вінницької області суб’єктом природних монополій з централізованого водопостачання та централізованого водовідведення у місті Вінниця є КОМУНАЛЬНЕ ПІДПРИЄМСТВО “ВІННИЦЯОБЛВОДОКАНАЛ”. Зважаючи на вище вказане, наявні об’єктивні підстави для застосування переговорної процедури закупівлі послуг з відведення стічних вод для забезпечення потреб Замовника на 2022 рік та укладання договору про закупівлю за результатами застосування переговорної процедури з КП “ВІННИЦЯОБЛВОДОКАНАЛ”.

Технічні та кількісні характеристики послуги з централізованого водовідведення – 42480 м³

Очікувана вартість предмету закупівлі – 419 532,48 грн.

Обгрунтування очікуваної вартості предмета закупівлі здійснено з урахуванням спожитої кількості питної води за попередній календарний рік та на підставі тарифів на централізоване водопостачання  КП “ВІННИЦЯОБЛВОДОКАНАЛ”, затверджених постановою НКРЕКП № 2499 від  16.12.2020 року Про внесення змін до постанови Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, від 16 червня 2016 року № 1141 «Про встановлення тарифів на централізоване водопостачання та водовідведення» (без урахування ПДВ).

Розмір бюджетного призначення – кошти місцевого бюджету 419 532,48 грн.

Меню
Перейти до вмісту