



Світлана Слюсар, дитячий гастроентеролог, лікар-дієтолог КНП “Вінницька обласна дитяча клінічна лікарня Вінницької обласної Ради”.
Харчування відіграє ключову роль у здоров’ї дитини, впливаючи на її розвиток, імунітет і навіть настрій. Але що робити, якщо дитина
захворіла? Як правильно організувати її раціон у лікарні?

Режим харчування дитини: що варто знати:
- Регулярність. Оптимальне харчування – це 4-5 прийомів їжі на день у встановлений час.
- Баланс. Їжа повинна містити білки, жири та вуглеводи в правильних пропорціях, а також вітаміни та мікроелементи.
- Якість. Важливо обирати натуральні продукти, уникати фастфуду, газованих напоїв і великої кількості солодощів.
Особливості харчування дітей у лікарні:
- У стаціонарі нашої лікарні організація лікувального харчування здійснюється відповідно до Наказу МОЗ України №931.
- Спеціально розроблене дієтичне меню, яке враховує потреби дітей згідно вікових категорій та індивідуальних особливостей:
- Дієтичні страви – щадне приготування без смаження, використання продуктів, що легко засвоюються.
- Персоналізовані дієти – при непереносимості продуктів харчування, цукровому діабеті, захворюваннях сечовивідної системи тощо.
Якщо у вашої дитини є особливі потреби в харчуванні, обов’язково повідомте лікаря!
Здорова їжа – запорука швидкого одужання! Бережіть здоров’я ваших дітей разом із нами! 


На консультацію до дитячого гастроентеролога можна записатися за телефоном (0432)55-11-04


